Zware crash voor Gregory en Jan in Wervik.

Na de opgave in de Shortrally van de Monteberg, waar de schade aanzienlijker leek dan eerst gedacht, raakte de Subaru van Syx-racing net op tijd klaar om van start te kunnen gaan in de rally van Wervik.

Met een nieuwe krachtbron en twee gemotiveerde mannen aan boord ging de Subaru van start richting kp 1. Om terug in het ritme te komen besloten de mannen om rustig te beginnen en stelselmatig het tempo op te drijven. Na de eerste klassementsproef werd een 11de tijd op de tabellen genoteerd in divisie 1-2.

Het vertrouwen kwam stilaan terug en de start werd genomen op kp 2 … Helaas voor het altijd vrolijke duo ging het hier serieus mis, ze sloegen over kop met hun Subaru. De wagen kwam terug op zijn wielen terecht en Gregory besloot om verder te rijden. Geen goede keuze bleek al vlug want amper 500 meters verder raakten ze een paal en kwam de Subaru tot stilstand in een gracht.

Terug op service vertelden de mannen ons dat ze geen remmen meer hadden en daardoor die paal een tik verkochten.

Lang zal er niet getreurd worden om dit avontuur want als alles goed gaat kunnen we de Subaru terug aan het werk zien tijdens de TBR volgende maand.

Gregory en Jan willen ook nog eens hun sponsors bedanken voor het blijvende vertrouwen alsook alle helpende handen.

Verslag door JM vandeputte en Leen Wylin
Photo Jan Pannekoecke

Leave a Reply