Zoals verwacht geen grote verrassingen tijdens de rally van Staden. Vincent Verschueren werd eerste bij de moderne, Paul Lietaer werd dit bij de historics.

Verschueren reed in Staden voor het eerst met zijn nieuwe Skoda Fabia R5 in het maagdelijk wit. Voor de tegenstand werd het al snel duidelijk dat het een volledige dag achtervolgen zou worden. Vincent gaf zijn eerste plaats niet meer af. Andy Lefevere ,winnaar in 2017, deed nochtans zijn uiterste best en perste alles uit zijn Mitsubishi Lancer Evo X maar moest tevreden zijn met een verdienstelijke 2de plaats. Hij strandde op 55 seconden. Wervikaan Davy Vanneste mocht het podium vervolledigen. Hij finishte op bijna 2 minuten van Verschueren. Op plaats vier vinden we Paul Lietaer, winnaar bij de historics, terug. Pieter-Jan Michiel Cracco, die ook met pech de laatste KP moest afwerken, vult de top vijf.

Paul Lietaer kreeg bij de historics weinig tegenstand. Stefaan Prinzie probeerde te volgen maar moest met pech toch de handdoek in de ring gooien. Hierdoor kreeg Nick Toorre de 2de plaats cadeau. Dit met maar liefst een achterstand van 6 minuten en 48 seconden. De snor is echt niet te stoppen hoor …
Piet Declercq, met de Porsche 911, nam beslag op de 3de plaats.

Niet enkel Prinzie kreeg met pech te verduren. Ook Steve Bécaert moest samen met heel wat anderen vroegtijdig de strijdbijl begraven. “We maken een kruis over het kampioenschap” post Steve teleurgesteld nadat hij zelfs niet eens kon starten aan de rally.

Artikel en foto door Gilles Verschuere

Leave a Reply