Opnieuw pech voor Stefaan en Greet.

Na de opgave in de sezoensrally, waar de turbo vuur vatte, werd de ORC rally aangestipt om de Mégane terug de sporen te geven. Deze keer kregen we ook het gezelschap van Brecht Hoorne op de service.

De ORC rally

Zondagmorgen was het direct al bakken en werden er logischerwijs slicks gemonteerd op beide wagens. Toen de wagens vertrokken waren voor de eerste ronde brak er een regenbui uit. Niet echt ideaal om de wedstrijd aan te vangen.

tjoens_orc_02

Aan elkaar gewaagd

Door dat beide heren in het verleden aan elkaar gewaagd waren was het voor ons op service spannend om hun tijden nauwlettend online te volgen. Brecht startte 9 wagens voor Stefaan en Greet. Groot was dan ook onze verbazing toen we na wagen 16 geen tijden meer zagen verschijnen op de tijdstabellen. Al vlug kwam het besef dat Brecht en co ofwel panne hadden ofwel iets hadden voorgehad. Toen kwam het telefoontje van Stefaan met het nieuws dat het team Hoorne-Lesage er zwaar was afgegaan en dat beiden werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Meteen een domper van jewelste.

tjoens_orc_03

Nog maar eens pech..

Stefaan en Greet wisten intussen met hun Mégane de eerste plaats te veroveren. Ook tijdens de 2de ronde bleef Stefaan het tempo opdrijven ondanks een electronisch probleem. Het team wist hun voorsprong uit te bouwen tot meer dan 1 minuut op de 2de in divisie 1-2, Van de Hel in hun Opel Astra GSI. Helaas sloeg het noodlot terug toe voor het koppel. Op kp 7 brak de versnellingsbak van de Mégane, einde wedstrijd.

Voor beide teams een rally om vlug te vergeten hoewel de tijden van Stefaan en Greet toch een boost gaven. Motorisch is de Mégane RS terug in topconditie.

Volgende rally voor het team Tjoens – Passchyn – Balcaen wordt de rally van Wervik.

We wensen Brecht en co een spoedig herstel toe en hopen dat Brecht de moed vindt om in de toekomst weer te gaan knallen langs de rallywegen.

Artikel: JM Vandeputte en Leen Wylin
Foto’s: rallyfoto’s.be

Leave a Reply