Eindelijk was het zover. Na 18 maanden wachten op de première van de Lancia kreeg ik de week voor Chevrotines de bevestiging dat de overtocht uit Engeland zou gemaakt worden met de integrale deze keer. Bij een vorige poging vorig jaar werd juist voor de afreis richting België nog een test uitgevoerd waardoor de motor het begaf.

Gavin besliste dan maar meteen om een volledige nieuwe motor te laten bouwen. Aangezien hij deze keer geen risico wilde nemen werden verschillende opties bekeken en vond hij de ideale motorbouwer in Spanje.

Een tweede première werd dit jaar nog verhinderd doordat de wagen eerst nog op de testbank moest maar het bedrijf dat dit zou uitvoeren bezig was met verhuizen van gebouwen. 2 weken geleden kregen we dan eindelijk de bevestiging van de mannen dat deze keer alles doorging zo als gepland.

Zondagmorgen zag iedereen er dan ook naar uit om de Lancia te zien scheuren over de Ardense wegen. Helaas was het geluk van korte duur en moesten de heren al na de eerst klassementsproef opgeven met een kapotte versnellingsbak. Jammer , maar helaas.

Meteen werd er geopteerd om de rallysprint van Oudenaarde te gebruiken als volgende test , maar normaal gezien is Gavin dat moment op reis waardoor we de mannen waarschijnlijk pas ten vroegste zullen terug zien tijdens de Hemicuda rally.

Leave a Reply