En lecture française, cliquez sur le drapeau français dans le menu

23e Rallye des routes Picardes
Frans regionaal kampioenschap

KP1 Caréco 6,3km

In het begin vertrekken we zoals bijna alle concurrenten op zachte banden. 2 minuten voor dat we over het podium moesten paseren werden we geinformeerd dat het zal regenen, natuurlijk te laat om dit nog te veranderen. We bekeken de tijden van de eerste wagens om te zien of dit een probleem zou vormen voor ons. We reden de scratch tijd, voor de 2 R5en doordat op sommige plaatsen de weg enorm nat was.

KP2 P.C.P.V Energies renouvelables 6,4km

KP2 werd geneutraliseerd door 2 sorties van voorgaande wagens. Hier krijgen we een neutrale tijd.

KP3 Ville de St Quentin 4,3km

De erg snelle en enorm technische proef van 4.3 km licht er enorm verraderlijk bij door de vele borduren naast de wegen. Hier waren we de tweede snelste (tussen de R5en) op één tiende van een seconde achter de eerste R5.

Aan het einde van de eerste lus zien we dat de strijd hard zal zijn.

lacrois Picardes 2018 2

KP4 Caréco 6,3km

Op KP4 realiseren we de derde tijd op 3 seconden van de R5en

KP5 P.C.P.V Energies renouvelables 6,4km

Ook de tweede passage op deze KP loopt niet van een leien dakje. Doordat een supporter niet op de toegelaten plaats stond werd de KP met vertraging gestart. Hierdoor moesten we de proef afrijden met een koude motor en banden. Door de koude banden en motor hebben we enkele foutjes gemaakt en de slechtste tijd neer gezet van de hele rally. We draaien hier de vierde tijd algemeen. Deze Kp word ook als referentie tijd geregistreerd voor de vorige geneutraliseerde proef.

Na de tweede boucle en na de forfaitaire tijden te verrekenen staan we tweede algemeen met 1,4 seconden na de eerste R5 en 5,7 seconden voor de tweede R5.

KP6 Caréco 6,3km

Voor deze proef veranderen we de banden zodat we misschien een kans maken om onze positie te verdedigen. Maar we kunnen het verschil niet maken.. Hier finishten we op de derde plaats, 4 seconden na de eerste plaats.

KP7 P.C.P.V Energies renouvelables 6,4km

Ook deze op deze proef rijden we de derde tijd. Onze kleine auto is niet opgewassen tegen de R5en.
Ondanks alles eindigen we opnieuw een zeer goeie rally. Derde algemeen, eerste in de groep F2000 en in klasse 14, eerste twee-wiel aangedreven wagen en waardevolle punten voor de finale.

Graag wil ik mijn team, vrouw, kinderen en Team Lacroix bedanken.

lacrois Picardes 2018 1

Bedankt aan onze trouwe partners:
VATP, Véritec Compétition, 1001 Quads, Délit Pneus, Garage Delrue, SNRA, R-Tec, NGB, W-Max, SLP, Panne 1992, mais aussi Noy’on air pour leur soutien durant l’épreuve.
Merci à tous ceux qui nous suivent.

We zullen elkaar in september opnieuw zien in Bethune

Leave a Reply