Om in het nederlands te lezen klik in het menu op de Nederlandstalige vlag.

Dag 1 | Boucle 1

Met de nummer 10 op de deuren beginnen Raoul Lacroix en Nicolas Bonvarlet aan Rallye de la Lys,
onder een prachtige zon en de temperaturen die naar verwachting hoog zullen zijn.

Op KP1 hebben ze hard aangevallen met de 4e scratch net achter de 3 WRC’s,
maar door een verkeerde bandenkeuze is de achtertrein erg speels.

KP2 was bijna de zelfde zoals het jaar ervoor, enkel de laatste km’s werden hertekend.
Ook hier draaien ze de 4de tijd, al hadden ze een paar behoorlijk warme momenten.

De boucle eindigt met KP3 die door Delettes passeerd en die Raoul, in tegenstelling tot veel andere piloten, leuk vind. Ze starten de KP vrij voorzichtig omdat ze vorig jaar na de jump in het veld terecht kwamen. Na die fase hield Raoul een hoog ritme aan. De wagen bewoog zijn kont nog, maar dit had hij onder controle. Toch zette ze opnieuw een 4de tijd neer.

Na deze 1e boucle stond het duo op de 4e plaats algemeen, 1e in de groep en klasse en 1e bij de 2-wiel aangedreven wagens. In de service aangekomen veranderden ze de achterbanden omdat de wagen te veel schuift en plaatsen ook 2 nieuwe banden vooraan, de auto gedraagt ​​zich al veel beter en de tijden dalen.

Rallye de la Lys 02

Rallye de la Lys 02

Dag 1 |Boucle 2

Kp4 draaiden ze 3 seconden rapper en reden hiermee een 3e algemene tijd op een KP van 8,1km lang. Ook op KP5 verbeterden Raoul en Nicolas de tijd met 3 seconden. Deze keer op een afstand van 11,3 km. Het gedrag van de auto is veel beter. Met het mes tussen de tanden beginnen ze al van aan de start aan te vallen op KP6, het duo verbeterde de eerste passage met maar liefst 10 seconden in een stijl waardig aan Jean Ragnotti. Dit allemaal mogelijk door, Jean Raoul Cable Festival (MDR), op KP6 draaiden ze ook 4de tijd.

Het duo gaat terug naar het gesloten wagenpark met de algemene 4e plaats, boeken steeds stevige vooruitgang in de groep en in de klasse. De kleine Clio “The Orange Mechanical” is goed omringd tussen de WRC en de R5, ze moeten zich niet schamen.

Rallye de la Lys 01

Rallye de la Lys 01

Dag 2 |Boucle 1

Het weer lijkt bedreigend de zondag. Dus hebben ze maar 2 regenbanden gelegd in het geval dat het zou beginnen regenen.

De macadam op KP7 is erg glad, aan een passage in een veld vol aarde verliezen Raoul en Nicolas veel tijd in tegenstelling tot de 4-wiel aangedreven wagens, maar nog steeds draaien ze de 4de tijd algemeen.

De 14,8km lange 8ste KP bevestigt dat de achterbanden niet de beste optie waren op de macadam en natte delen, daar glijden ze, waardoor er een spin word gemaakt en 10 seconden worden verloren. Deze special is net iets te hoog gegrepen voor de wagen, door de vele haakse bochten kan de wagen niet rap genoeg snelheid maken om bij de zwaardere wagens te blijven. Ze draaien de 9e tijd.

Kp9 was ongeveer even lang als de vorige KP, het duo besluit gewoon op een goed tempo verder te rijden. Wanneer ze enkele wagens aan de kant zien staan om banden te veranderen versnellen ze het tempo. Helaas op ongeveer 2 à 3 km voor de finish reden ze in 2de versnelling een haakse bocht binnen, zonder overmatige snelheid en de wagen schoof in slowmotion de gracht in. Dankzij de toeschouwers geraakten ze hier uit na 12-13 min. Met een walgelijk gevoel van binnen maar de wagen heeft bijna geen schade. Als ze met een 4-wielaangedreven wagen in dezelfde situatie terechtgekomen zouden zijn kon het duo op eigen kracht de wagen terug op de baan krijgen. Dit is het einde van hun rally en de hoop op een podiumplaats op een Nationale rally. Het duo reed niet verder omdat ze niets meer te winnen hadden, maar om persoonlijke reden gooiden ze de handdoek in de ring.

sortie Lacroix

sortie Lacroix


Hartelijk dank aan alle Team Lacroix Compétitions voor hun steun, aan het publiek in de berm, ik ben verheugd als ik aan onze passage denk, dank aan onze partners Garage Delrue, SNRA, Veritec Competition, VATP, 1001 Quads, Crime Tyres, SLP, NGB Bapaume. Binnen 10 dagen kun je ons terug aan het werk zien in de Centurions naast Valencienne. Volg ons gerust op onze Facebook-pagina’s Nicorallye en Team-Lacroix-Competities

Bekijk de compilatie video hier.

Photo’s © RallyFoto’s and Katelyne Isbled Ninnin

 

Leave a Reply