De 35ste Rallye de la Lys word verreden rond Aire-Sur-La-Lys, het servicepark kun je terug vinden in St.-Venant.

Deelnemers

3 WRC’s, 4 R5’en en 2 S2000’s staan er aan de start van de Rallye de la Lys. De noord-Franse rally kunnen we terug vinden onder het nationale kampioenschap, niet te verwarren met het Frans Rally kampioenschap of de 2de divisie in het Franse kampioenschap.

De WRC’s

We kunnen hier de welbekende Laurent Bayard terug vinden met de Toyota Corolla WRC. Met de 12de maal aan de start te komen heeft Bayard Rallye de Lys al 6 maal op zijn naam kunnen zetten. Dat is na de ondertussen overleden legende Barbara José de tweede hoogste aantal overwinningen in deze rally, Barbara stond maar liefst 11 maal op het hoogste schavotje. We kunnen zeggen dat Bayard een terechte kandidaat is op de overwinning dit jaar.

Rallye la Lys 2017

Ook zullen we Moullan Farouk met de Peugeot 307 WRC aan de start zien komen. Hopelijk heeft hij dit jaar wat meer geluk, vorig jaar reed Moullan Farouk 5 rally’s maar kon hij er maar 2 uitrijden.

Christiann Vincent kunnen we ook op de deelnemerslijst zien staan. Met het nr3 in een Ford Fiesta WRC.

De R5’en

Lapouille Hugues die dit seizoen ervoor koos om met een Cittoën DS3 R5 van start te gaan kunnen we ook hier in de Rallye de la Lys bewonderen. De tweede rally met de ds3 na Rallye Ville de Vervins.

Ook Hendy Steve met de ondertussen bekende mat zwarte fietsa R5 is hier aanwezig.

Saint Requier Yves zal ik voor de 2de keer dit jaar kunnen zien met de Skoda fabia R5, 3de rally voor Yves dit seizoen en hopelijk even goed als vorig jaar. Vorig jaar stond Yves op het 2de hoogste schavotje naast wie anders dan de koning van Noord-Frankrijk, Bayard Laurent.

Met de Hyundai i20 kunnen we Meyer Eric zien strijden voor de overwinning.

Rallye la Lys 2017

De S2000 en anderen

Hapka Pierre en Ducrocq kunnen we bijden met een Peugeot 207 S2000 zien strijden. Persoonlijk vind ik het tof om ook deze wagens nog eens te zien. Aan de geur van de 207 S2000 kunnen niet veel rally wagens tippen!

Heuninck Victorien zullen we natuurlijk ook kunnen zien, ik zou zeggen rijden maar Heuninck kende kun je het eerder sliden en vliegen noemen. Natuurlijk zullen we hem zien rijden met de welbekende rode Mitsubishi evo.

Ook Lacroix met de Renault clio, Lemaire met de Porsche, een gigantisch aantal aan Subaru impreza’s en veel meer.

Rallye la Lys 2017

Parkoers en Timing

We kunnen deze rijders 2 maal een lus van 3 kp’s zien afwerken op de zaterdag en 2 maal een lus van 3 andere kp’s de zondag.
We gaan van start om 11u03 met kp La Carrière en rond 18u49 staan de wagens terug in het gesloten wagenpark.
De zondag kun je de wagens opnieuw bezichtigen om 9u30 op kp La biette en om 15u50 kun je de wagens voor de laatste maal over het podium zien passeren.

Info en links

Hier kun je de timing vinden.
Hier kun je de kp’s bekijken.
Hier en hier vind je de deelnemerslijsten.
En als alles goed gaat kun je hier tijdens de rally de resultaten bekijken.

Leave a Reply