Zijn carrière

Al van kleins af aan was Claude bezig met tekenen. Zo vertelde hij graag: “Toen ik nog op school zat werd ik gestraft toen ik tekeningen maakt. Nu word ik betaald om het te doen.”

Claude Viseur

In 1967 gaat zijn professionele leven van start en begint hij als cartoonist bij de Studio Belvision in Brussel. Deze studio gaf leven aan cartoons zoals Asterix getekend door Uderzo en Goscinny, Lucky Luke door Morris, Kuifje op papiergezet door Hergé enz. Rond deze periode besloot Claude Viseur door het leven te gaan als CLOVIS (afkorting van zijn voornaam en naam). Claude was enormgefascineerddoor de autosport. Rond deze periode starte hij zijn samenwerking met verschillende Belgische tijdschriften.

In 1974 ontmoette hij Jean Graton en voegde hij zich bij zijn team, hier werd hij verantwoordelijk voor de productie van de wagens van Michel Vaillant. Hij integreerde zich in de auto-industrie en maakte veel tekeningen voor sponsors, publicaties en bedrijven.

Clovis 1

In 1981 verliet hij studio Jean Graton om zich exclusief toe te wijden aan illustratie voorstrips, humoristische borden en advertenties.

In 1990 creëerde hij het bedrijf CAR-toon. Hier publiceerde en verkocht Claude limited editions, postkaarten, posters en portfolio’s.

Clovis 2

Sinds 1998 heeft hij de reclamewereld vaarwel gezegd om de eisen beter tegemoet te komen van individuen en bedrijven die een schilderij op canvas van hun favoriete raceauto wilden hebben.

Je kon Claude veel zien in tentoonstellingen in België en het buitenland. Als lid van de groep Artist’Auto werd hij een echte freelancer in het ontwerpen van wagens.

Clovis 3

We zullen Clovis altijd blijven herinneren als een enorm getalenteerde tekenaar met een hart op de goede plaats. Als je Claude zag was dit steeds met een glimlach op zijn gezicht.
We willen graag onze medeleven tonen aan familie en vrienden.

Leave a Reply